Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Транспортният министър инспектира строежа на магистралата от Ниш до България

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков и вицепремиера и министър на строителството, транспорта и инфраструктурата Зорана Михайлович провериха строителните дейности по изграждащата се магистрала в Сърбия, по направлението от Ниш до границата с България.Очаквайте подробности в централната емисия "По света и у нас" в 20 ч!

bnt avatar logo
от БГНЕС
17:24, 20.07.2019
Чете се за: 00:25 мин.
У нас
транспортният министър инспектира строежа магистралата ниш българия

Росен Желязков обяви, че по Коридор 10 от българска страна се работи по два пътни проекта, за подобряване 32-километровата отсечка по направлението София – сръбска граница.

Проектите са на обща стойност 235,2 млн. лв., като част от средствата са осигурени по Механизма за свързване на Европа на ЕС, а останалите са от републиканския бюджет.

;

Двамата министри поднесоха цветя пред паметника на Васил Левски в Цариброд и проведоха работна среща с кмета на града Владица Димитров.

По време на разговорите министър Росен Желязков заяви, че има ръст на туристическите и бизнес пътувания между България и Сърбия и за това е необходимо да се работи за ускореното развитие на пътищата.

Той изтъкна, че основната цел е да постигнем необходимата свързаност и интегрираност на пътните и жп връзки, така че да има по-добра инфраструктура между двете държави.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Многохиляден протест на опозицията в Москва
Многохиляден протест на опозицията в Москва
Откриха рекордно количество експлозиви майката на Сатаната в Хонконг
Откриха рекордно количество експлозиви "майката на Сатаната" в Хонконг