НОВИНИ

Треньори влизат в часовете по физическо възпитание във Варна

От началото на февруари треньори от варненските спортни клубове влизат в училищата, за да помагат на учителите в часовете по физическо възпитание. Целта е не само да накарат повече деца да спортуват, а и да открият бъдещи таланти. Идеята е на Дирекция “Спорт” в Община Варна.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна М. Малева, И. Илиев
15:35, 26.01.2018
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

15 от спортните клубове във Варна вече са се отзовали на поканата да помагат в часовете по физическо възпитание. Те ще водят занятия без да получават заплащане.

Кристиян Димитров- директор на Дирекция “Спорт- Община Варна: “Скоро ще правим срещи с директорите на училищата,защото едно е да проведе един професионален треньор една тренировка, екипиран с нужното оборудване, мисля че ще е интересно за децата и ще даде резултат.”

В клас ще влизат само треньори, които са вписани в регистрите на Министерството на младежта и спорта.

Александър Савов- треньор по тенис на маса: “Смятам, че с редовни такива уроци, бихме запалили повече деца да спортуват и бихме постигнали по- високи резултати. В нашия спортен клуб спортуват над 60 деца. Децата, които имат данни, ние се опитваме да ги насочваме и да ги подготвяме за високо спортно майсторство.”

Освен че ще помагат в часовете по физическо възпитание, треньорите ще могат да организират и състезания в училищата. Целта е спортът да стане част от живота на млади хора.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пиян военнослужещ предизвика катастрофа на Подбалканския път
Пиян военнослужещ предизвика катастрофа на Подбалканския път
Шестима са обвинени за незаконен прием на студенти в Медицинския университет
Шестима са обвинени за незаконен прием на студенти в Медицинския университет