НОВИНИ

ЦИК обяви народните представители в 44-то Народно събрание

Централната избирателна комисия прие днес решение за обявяване на избраните народни представители в 44-то Народно събрание. 12 от избраните за депутати в следващия парламент са избрани от 2 района. В еднодневен срок те трябва да подадат в ЦИК заявление, с което да посочат в коя листа желаят да останат избрани. Това ще даде възможност на техни съпартийци също да станат депутати.

Диана Тодорова
от Диана Тодорова
20:26, 31.03.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
цик обяви народните представители народно събрание

Вижте кои са новите депутати ТУК.

Най-много избрани в два района - общо петима - има ГЕРБ. Ако лидерът Бойко Борисов влезе в парламента като депутат от Пловдив, а не от 25-ти МИР в София, където беше лидерската битка, и бившият енергиен министър Теменужка Петкова влезе в Народното събрание от Търговище, тогава бившият вътрешен министър Румяна Бъчварова ще бъде депутат от 25-ти МИР. В този район заради преференцията 11/11 тя беше изместена от Христо Гаджев.

От два района са избрани и Томислав Дончев, Цветан Цветанов и Владислав Горанов от ГЕРБ. Стефан Данаилов от БСП също е избран в два района, както и лидерът на Обединените патриоти Валери Симеонов. Такъв е случаят и с трима от ДПС - Мустафа Карадайъ, Камен Костадинов и Делян Пеевски, и двама от ВОЛЯ - лидерът Веселин Марешки и Албена Найденова.

Кандидатите за народни представители, избрани в два многомандатни изборни района, трябва да заявят в коя листа желаят да останат избрани в еднодневен срок. В случай че това не стане Централната избирателна комисия обявява кандидата за избран за народен представител от изборния район, в който първо е регистриран.

Окончателният списък с всички народни представители от 44-тото Народно събрание ще бъде обявен от Централната избирателна комисия на 2 април.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обновиха сградата за най-малките ученици в ОУ „Черноризец Храбър“ във Варна
Обновиха сградата за най-малките ученици в ОУ „Черноризец Храбър“ във Варна
90 български производители представят продукцията на изложение в София
90 български производители представят продукцията на изложение в София