НОВИНИ

Цветан Цветанов: Към настоящия момент имаме стабилно мнозинство

Към настоящия момент имаме стабилно мнозинство. Това каза пред журналисти в Бургас председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

bnt avatar logo
от агенция "Фокус"
14:48, 15.05.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
цветан цветанов настоящия момент имаме стабилно мнозинство

„Като най-голямата парламентарна група се стараем максимално да осъществяваме комуникация с всички политически формации. Ние сме направили извода си, че конфронтацията, провокацията не водят до нищо добро. Когато има изменения, които трябва да се направят в секторните политики започваме интензивни консултации с всичките парламентарни групи”, посочи той. По думите на Цветан Цветанов, целта е на тази база да се формира мнозинство, което дава възможност правителството да не се отклонява от начертаните приоритети. Според председателят на ПГ на ГЕРБ за някои от законодателните инициативи е било необходимо и квалифицирано мнозинство.

„Точно в 43-тия парламент можем да правим мнозинства, които ни дават възможност да реализираме конституционните промени, които бяха направени”, уточни Цветан Цветанов. По думите му, тези промени са дали възможност да започне реалната реформа в съдебната система. „С реалното разделение на ВСС и засилване ролята на инспектората ние действително направихме първите стъпки, които са основополагащи за приоритетите, които са начертани, както от Брюксел, така и от българското правителство”, каза още Цветан Цветанов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов: Ако Патриотичният фронт излязат от управлението, значи не са патриоти
Борисов: Ако Патриотичният фронт излязат от управлението, значи не са патриоти
Г. Първанов: Основната задача на АБВ е спечелването на президентските избори
Г. Първанов: Основната задача на АБВ е спечелването на президентските избори