НОВИНИ

Цветанов напуска парламента, остава зам.-председател на ГЕРБ

Цветан Цветанов подава оставка като председател на ПГ на ГЕРБ и напуска парламента. Това съобщи той след среща с премиера Бойко Борисов в разгара на скандала с покупката на евтини апартаменти. Цветанов ще продължи да бъде заместник-председател на ГЕРБ и ще оглавява предизборния щаб на партията за евроизборите. Вижте повече подробности от прякото включване на репортера ни Надежда Василева.

Надежда Василева
от Надежда Василева Екип на "По света и у нас"
17:14, 27.03.2019 (обновена)
Чете се за: 01:05 мин.
У нас

Срещата с премиера Бойко Борисов преди официалното изявление на Цветанов, се проведе тайно от медиите, извън парламента. Зам.-председателят на ГЕРБ заяви, че с Борисов са се прегърнали, след като е съобщил решението си, а отношенията им са изключително прагматични и искрени.

"До този момент чух много неща и искам да заявя категорично: Всичко, което съм правил, съм го правил ръководейки се от законността и това което да бъде изцяло в обществен интерес", заяви в началото на изявлението си Цветанов.

"Откакто се занимавам с политика и съм взимал собствени решения, съм ги споделял с най-близките си хора, които са до мен и това съм направил и днес - да споделя решението си с премиера Борисов", допълни още Цветанов.

Цветан Цветанов: Няма никаква драма от това, че председателят на ПГ на ГЕРБ ще напусне 44-тия парламент. Няма никаква драма от това за сплотеността на ПГ на ГЕРБ, защото аз съм избрал да бъда част от каузата ГЕРБ и това, което съм помолил премиера, и това което съм разговарял с премиера - аз ще бъда заместник-председателя на ГЕРБ, председател на предизборния щаб, за да можем да консолидираме всички структури на ГЕРБ, да покажем, че сме по-силни от всякога и ние сме ГЕРБ, а с вас сме по-силни. С премиера Борисов имаме изключително прагматични и много искрени и истински отношения. Ние си говорим с него и искам да му благодаря, защото ни дава възможността да си говорим като равен с равен, когато обсъждаме важни теми. Натиск не е имало. И никога не съм позволявал да има натиск. Винаги взимам решенията си, воден от общите интереси на каузата ГЕРБ.

Винаги съм бил с лицето си, винаги съм бил с достойнството си и ще продължа да го правя, категоричен е Цветанов.Той заяви, че ГЕРБ ще се подготви достойно за предстоящите евроизбори, защото ЕНП е партията, която може да защити интересите на европейското семейство.

Цветанов каза още, че вече е ясно кой ще го замести на поста председател на ПГ на ГЕРБ, но това няма да бъде обявено в рамките на днешния ден.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Британският парламент гласува алтернатива на Брекзит
Британският парламент гласува алтернатива на Брекзит
Ердоган: Света София ще стане джамия заради решението на Тръмп за Голаните
Ердоган: "Света София" ще стане джамия заради решението на Тръмп за Голаните