НОВИНИ

Цветан Цветанов: Вероятността за съставяне на кабинет с мандата на РБ е 20:80

Вероятността за съставяне на правителство с мандата на Реформаторския блок е 20:80, изчисли председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти в парламента.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
12:28, 15.12.2016
Чете се за: 00:43 мин.
У нас
цветан цветанов вероятността съставяне кабинет мандата 2080

Той посочи, че до неделя ще имат допълнителни разговори, както с членовете на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, така и със структурите на партията, и в неделя или понеделник ще се състои работна среща с Реформаторския блок.

В отговор на въпрос Цветанов каза, че заради условията, поставени от политическите сили, процентът на възможност за съставяне на правителство е много малък.

Но в политиката трябва все пак винаги да си с протегната ръка и да търсиш решаване на поставените въпроси, а когато е невъзможно да бъдат решени, се отива на предсрочни парламентарни избори, коментира той. Но ако ние не отидем на такива разговори с РБ, това ще бъде тълкувано като високомерие, като неуважение към един политически субект, с който сме формирали парламентарно мнозинство и сме управлявали две години, добави Цветанов.

Попитан дали ще се съгласят да бъде съставен кабинет, който е почти същият с леки козметични промени, председателят на ПГ на ГЕРБ каза, че въпросът за персонален състав и структурни промени е много далече от дискусията, която трябва да се води в момента.

Той посочи, че РБ е изявил желание да предостави правото на премиера като лидер на ГЕРБ да се натовари с отговорността за съставянето на правителство, но на първо място трябва да се изчисти въпросът дали 43-ят парламент може да излъчи правителство, което да продължи работата и да подготви председателството през 2018 година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Да оставим следи събра над 80 хил. лева
"Да оставим следи" събра над 80 хил. лева
Все още има голям шанс Тодор Владимиров да оцелее
Все още има голям шанс Тодор Владимиров да оцелее