НОВИНИ

Цветанов: Не е нормално политик да предложи някого за президент без той да знае

Не е нормално политик да предложи някого за президент и да търси някакво обединение при положение, че самият номиниран не знае. Това коментира в Русе председателят на парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов по повод на изявлението на председателя на ДСБ Радан Кънев, с което той поиска втори мандат за президента Росен Плевнелиев.

bnt avatar logo
от БТА
14:35, 14.05.2016
Чете се за: 00:43 мин.
У нас
цветанов нормално политик предложи някого президент без знае

Цветанов благодари на президента Плевнелиев за много бързата реакция, за да се спрат всякакви спекулации или внушения, които могат да бъдат направени в публичното пространство.

"Днес е добър повод, когато споменавам името на президента, да му честитим и рождения ден. Предполагам, че Радан Кънев искаше да си направи една шега вчера, но това не е шега, когато говорим за сериозни политически теми. Когато си толкова объркан, толкова непоследователен и търсиш вече как да можеш да бъдеш отразен, не смятам, че това е начинът, по който трябва да го правиш", заяви Цветанов.

На въпрос дали депутатите трябва да сезират Конституционния съд за въпросите от референдума на Слави Трифонов, Цветанов заяви, че това е една от възможните хипотези, която се обсъжда.

В Русе Цветан Цветанов откри регионална конференция на ГЕРБ на тема "Финансови инструменти и възможности за финансиране на българския бизнес". Сред официалните гости в нея бе и Мария Габриел, заместник-председател на групата на Европейската народна партия в Европейския парламент, която представи предизвикателствата пред пчеларския сектор.

В късния следобед Цветанов ще открие международен турнир по лека атлетика "Младост" на Градския стадион в Русе. На официалната церемония ще присъства и Мария Габриел. Преди това тя ще награди първенците на Русенския университет, за които осигурява посещение в Европейския парламент в Брюксел.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опера в московското метро
Опера в московското метро
Кунева: Интригата на Радан Кънев рефлектира тежко върху РБ
Кунева: Интригата на Радан Кънев рефлектира тежко върху РБ