НОВИНИ

"Цветната феерия на медитацията" или търсенията на един лекар по пътя на йога

Една книга, която може утоли жаждата за знание и да ви свърже с големия свят. "Цветната феерия на медитацията" е посветена на йога и много голямо внимание към медитацията. Тя обобщава огромните усилия на учените в тази област, но ги пречупва през призмата на съвременната наука. И то на базата на личния опит и наблюденията на автора - д-р Антоанета Заркова: силно име в нашата хеметалогия, основател на първата аюрведична клиника у нас. В тази книга ще намерите техники, които да ви направят по-спокойни, по-щастливи и пълноценни.

bnt avatar logo
от Даниела Кънева
18:14, 08.07.2016
Чете се за: 01:09 мин.
Още

"Книгата на д-р Заркова е едно от най-важните изследвания в областта на йога на Изток и на Запад в последните десетилетия. Тя отразява една нова йога неврология, която много добре се съчетава със съвременната медицина и с традиционните природни методи на лечение чрез йога и аюрведа" - такава е оценката на известния в цял свят аюрведа лекар Дейвид Фроли, който не случайно е написал предговора към "Цветната феерия на медитацията". Новаторска според него е монографията на д-р Заркова.

Тя разкрива много тайни на медитацията и може да ни води към вътрешен мир.

д-р Антоанета Заркова, хематолог, аюрведа лекар, йога: Възбуденият ум на съвременния човек го прави неспособен да седне и да започне медитативни практики. Той - умът му е като - както се пише в древните книги - като пияна маймуна, ухапана от скорпион.
Това е едно напълно реално знание - невероятно космическо познание от древността, което е насочено към успокояване на ума.

Учените отдавна са открили, че обикновения земен човек живее с 10 - 20% от капацитета на мозъка си.

Освен че "Цветната феерия на медитацията" ни връща към ведическите учения и практики, записани преди повече от 10 хиляди години преди Христа, тя ни разшифрова физиологичния потенциал на човешкото тяло.

д-р Антоанета Заркова, хематолог, аюрведа лекар, йога: Съвсем доказано е, че структурите, отговорни за преживяването на страх, се свиват, а тези структури, които са отговорни за преживяването на радост и щастие - те се разрастват. Просто мозъкът търпи чисто морфологични промени в хода на медитативните практики.

Цветните видения ... или "Търсенията на един лекар по пътя на йога", както е пояснила в подзаглавието на книгата си д-р Заркова, са един напълно рационален поглед върху голямото многообразие на йога без да я лишават от дълбоката поезия, заложена в нея.

И според д-р Заркова ние българите сме много отворени и генно подготвени за тези древни и толкова нужни на съвременния човек практики да открием себе си. Сигурно защото още пра-, пра-, прабългарите са били свързани с житейската философия на древна Индия. И в онези стари времена бащата на Капила - основателят на древната философска школа в йога Санкхя, се казвал Кардам.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трудни времена за корабостроенето
Трудни времена за корабостроенето
Благотворителен плувен маратон в подкрепа на онкоболни
Благотворителен плувен маратон в подкрепа на онкоболни