НОВИНИ

Варна ще е домакин на две големи рок събития през 2018 година

Варна лека-полека се събужда за рок събитията, които обхванаха страната през последните няколко години. Градът все стоеше в страни от рок инвазията, като изключим ъндърграунд концертите в клубовете и спорадичните появи на някое голямо име – българско или чуждо. За 2018 година обаче вече има обявени две големи рок събития.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Мартин Николов/Георги Христов
15:30, 16.01.2018
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

През август на Морската гара ще има двудневен фест с 8 банди, а малко преди това на 25 и 26 май ще се състои "Happy Land Music Fest" с главни действащи лица немската пауър метъл машина Primal Fear. Преди тях на сцената ще се качи една банда, който идва от най-големия град на Южната ни съседка - Истанбул. Saints 'n' Sinners оцеляват в Турция вече 16 години.

Дениз Тунджер, китарист - Saints 'n' Sinners:
"В Турция имаме добри групи в различните стилове на метъла и рока. Обаче е трудно да съществуваме само в собствената си страна. Мелодичният рок и пауър метълът не са особено популярни при нас. Обаче в България тези стилове имат много почитатели."

Върху групите, обяснява Дениз Тунджер, няма очебиен политически натиск.

Дениз Тунджер, китарист - Saints 'n' Sinners:
"Имат ограничения – не са видими, никой не ни казва, че не можем да свирим метъл, но има малки ограничения, които затрудняват дейността ни."

В историята си турската банда Saints 'n' Sinners имат едва един едноименен албум. Защото трябва на първо място да си плащат сметките. Музиката идва после. Но групата усърдно работи по втори албум, който трябва да излезе евентуално до края на тази година. Сейнтс ен Синърс ще запознаят феновете с част от материала в края на май на фестивала "Happy Land Music Fest" само на някакви си 25 километра от Варна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Военният министър Михай Фифор временно е премиер на Румъния​
Военният министър Михай Фифор временно е премиер на Румъния​
Бойко Борисов осъжда убийството на Оливер Иванович
Бойко Борисов осъжда убийството на Оливер Иванович