НОВИНИ

Съдът остави в ареста ученика от Бургас, обвинен в убийство на 11-годишно момиче

Бургаският апелативен съд остави в ареста 15-годишния Иван Иванов, обвинен за убийството на 11-годишната Никол Йончева. Според магистратите по делото са събрани достатъчно доказателства, които уличават задържания. Обжалването на мярката на Иван се гледа при закрити врата, тъй като той е непълнолетен.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
16:44, 28.08.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Прокурорът по делото съобщи, че ДНК на заподозрения е открита върху телефона на момиченцето и ножа, с който е било намушкано. Мобилният телефон на Никол е бил изхвърлен в контейнер, а ножът - пред асансьора в бл. 108 в ж.к "Меден рудник", където стана жестокото убийство. Апелативният прокурор уточни, че момчето само е посочило на разследващите къде е изхвърлил телефона на убитото момиче.

Георги Ханджиев-прокурор: На този етап считам, че доказателствата са достатъчно. Има експертизи, ДНК-експертизи, които са намерени както по оръжието, с което е извършено престъплението, така и по вещите, които са били на непълнолетната. Иззети са кръвни проби, чакаме резултатите. Към настоящия момент има ДНК-протоколи.

Според прокурора има и свидетели, които са видели Иван около блока на 20 август в деня на убийството. Все още не са готови кръвните проби, които ще установят дали тийнейджърът е бил под влиянието на упойващи вещества. Преди заседанието родителите на Иван заявиха, че той е невинен.

Димитър Иванов - баща: Очакваме справедливост. Невинен. Няма доказателства. Няма. Никакви. Отрича. Каза "не". Всичко е лъжа и измама. Работата е гнила. Няма никакви вещи, някои лъжат. Чужди дрехи няма. Телефона неговия вземаха. Лична среща нямат. Имат среща във Фейсбука само. Това е.
Камен Кънев- Адвокат: Няма намерени вещи на детето.

Въпреки искането на защитата Иван да бъде предаден под родителски надзор в дома си Апелативният съд го остави ареста. След излизането на всички експертизи ще бъде изготвен и връчен обвинителният акт, каза прокурорът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Пожар пламна в хотел в софийския квартал Лозенец
​Пожар пламна в хотел в софийския квартал "Лозенец"
​Остава критична ситуацията в село Влахи заради пожара в Кресненското дефиле
​Остава критична ситуацията в село Влахи заради пожара в Кресненското дефиле