НОВИНИ

Ученици от Кюстендил се учат да карат ски безплатно

60 ученици от община Кюстендил са включени в програмата „Научи се да караш ски“. Тя се провежда за седма година в страната и за втори път в Кюстендил като организатори са Министерството на образованието, Министерството на младежта и спорта, Българската ски федерация и Ски училището в Осогово.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Оля Архипова
12:10, 17.02.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

В програмата са избрани възпитаници на основните училища „Св. Св. Кирил и Методий” и „Ильо войвода“ в Кюстендил, като броят им е с десет повече в сравнение с миналата година.

Румянка Джонева - ръководител:
"Принципът е по един ученик от първи клас, по двама от следващите- втори, трети и четвърти. Като се избират от класните ръководители и учениците задължително да не са карали ски."

Курсът включва транспорт, ски екипировка, обучение в рамките на четири дни от инструктори. След завършването му учениците ще получат и диплома за придобитите умения.

Иван Димов - ски инструктор:
"Целта на курса е да популяризираме спорта сред дечицата на местно ниво. Да направиме колкото се може повече усмихнати децата, да бъдат щастливи и да разберат, че планината е едно място, където могат да си изкарват страхотно."
В края на всеки курс се провежда състезание, което излъчва най-добрите 10 „скиори“.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След проверката в министерствата: Какви са резултатите
След проверката в министерствата: Какви са резултатите
Радев пред Евронюз: ​Санкциите срещу Москва не носят никакви конкретни ползи
Радев пред "Евронюз": ​Санкциите срещу Москва не носят никакви конкретни ползи