НОВИНИ

Учредиха инициативен комитет "Нормална държава"

Забравете всякакви лични амбиции за кариера, ако изберете да бъдете член на партия "Нормална държава", това не е вашата партия, ние сме партия, за да дадем нещо. Ние сме от добрите. С това предупреждение и поръчение се обърна независимият депутат Георги Кадиев към учредителите на инициативния комитет /ИК/ за създаване на политическа партия "Нормална държава". Форумът се провежда в НДК.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
17:21, 20.03.2016
Чете се за: 01:09 мин.
У нас
учредиха инициативен комитет нормална държава

Имам една мечта и се надявам тя да бъде и ваша мечта оттук нататък - "Нормална държава", обърна се депутатът към съмишлениците си и обяви слогана: "Започваме всичко отначало".

Кадиев бе избран и за председателстващ на ИК. Той пое ангажимент: "Да остана същият. Да не ви предам, продам, да не мина от другата страна на линията, която разделя добрите от лошите", зарече се политикът.

И аз съм умен и нормален, и вие сте умни и нормални, и затова се разбираме. С тази контрафраза на изказване на премиера Бойко Борисов /"аз съм прост и вие сте прости, и затова се разбираме" - бел.реп./, той се опита да даде стимули на бъдещите си съпартийци и да обясни защо са заедно.


;

Току-що създадохме Инициативния комитет на ПП Нормална Държава. Благодаря на всички учредители. Вашият принос е безцене...

Posted by Georgi Kadiev on Sunday, 20 March 2016
;

Кадиев очерта и целите - възстановяване на държавата и нейната роля във всички сектори, особено там, където няма инвестиции; подпомагане на перспективните частни производства чрез инвестиционни фондове като така ще се създаде и средната класа у нас. Третата основна задача пред бъдещата формация е връщане на българите от чужбина.

Държава, която е последна по икономическо развитие в ЕС, не е нормална, за 27 години превърнахме тази държава в територия, констатира Георги Кадиев. Той обърна внимание, че за последните 9 години, откакто сме в Евросъюза, Европа не е дошла в България, а българите - в ЕС.

След 50 г. други хора ще дойдат у нас и ще говорят на друг език, предупреди председателстващият ИК. И продължи, че сме страна, в която група фирми са си разделили обществени поръчки, а корупцията е в особено големи размери. "Коренът на това зло е политиката и това е мястото, откъдето може да започне решаването на този проблем", обясни защо създава партия Георги Кадиев.

Той декларира още и, че формацията ще работи за равнопоставеност в обществото, да няма разделение на бедни и богати.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ирак за първи път изнесе природен газ
Ирак за първи път изнесе природен газ
Али Хаменей: Кандидат-президентите на САЩ са враждебно настроени към Иран
Али Хаменей: Кандидат-президентите на САЩ са враждебно настроени към Иран