САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

В "Денят започва": ГЕРБ и БСП в спор за исканата оставка на проф. Плочев

Г-н Плочев не е спазил процедурата, каквото и да е искал да направи с това си писмо. Има процедура, която той трябва да извърви вътрешно в Здравната каса, като първо уведоми Надзора на Касата, след това здравния министър, а после бъде дискутирано и на Министерски съвет. Това обясни в студиото на "Денят започва" депутатът от ГЕРБ Александър Иванов по повод исканата от здравния министър оставка на шефа на НЗОК проф. Камен Плочев.

от БНТ
08:45, 21.02.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Възниква въпросът - дали той, неспазвайки процедурата, би следвало да управлява тази Каса и средствата за здравеопазване, попита в ефир Иванов.

Проблемът не се корени в процедурните хватки, които се опитват колегите да го вкарат, коментира от своя страна депутатът от БСП проф. Георги Михайлов. Всички проблеми, които бяха заложени като мини и бяха посочени от опозицията при формирането и обсъждането на бюджета, сега започват да излизат една след друга, обясни Михайлов. По думите му успокояването на управляващите няма как да тушира проблема с финансирането и организирането на здравеопазването.

проф. Михайлов обясни още, че задълженията към немската Здравна каса възлизат на над 120 милиона лева, към австрийската каса над 20 милиона лева, а към френската каса - на над 12 милиона лева. Това са огромни задължения, констатира той.

Депутатът от ГЕРБ Александър Иванов увери, че средствата, които трябва да бъдат разплатени от НЗОК тази година към чужди каси, са предвидени в бюджета и това било изяснено още преди няколко месеца при обсъждане в зала и комисии.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Пуснаха на свобода майката на недохранените близнаци от Пловдив
Пуснаха на свобода майката на недохранените близнаци от Пловдив
Тръмп с първи стъпки към прилагането на по-строг контрол за носенето на оръжие
Тръмп с първи стъпки към прилагането на по-строг контрол за носенето на оръжие