НОВИНИ

В Кьолн се проведе Българският кариерен форум

Целта на събитието е да предостави възможност за работа у нас на млади българи, които учат и живеят в чужбина, като ги среща с представители на българския бизнес. Организатори са сдружение "Български кариерен форум", социалното министерство и Клуб "Будители". Домакин на срещата беше Университетът в Кьолн.

Вера Александрова
от Вера Александрова
21:10, 13.04.2019
Чете се за: 00:46 мин.
По света

Близо 200 наши сънародници в Германия се срещнаха с 20 компании от сферата на инженерните и компютърните науки и консултантските услуги. Присъстваха и неправителствени организации, които улесняват контакта на българските студенти зад граница с родината.

Калоян Гочев, организатор и координатор на "Български кариерен форум" - Всяка година полагаме много усилия да се свържем с възможно най-много работодатели и да дадем шанса на възможно най-много компании да достигнат до българските студенти в чужбина.

Сред посетителите имаше както студенти, така и вече работещи българи, които търсят своя път за реализация обратно в родината.

Лъчезар Коларов, посетител: Искам по някакъв начин да бъда полезен на страната си и се надявам, че тя също може да ми предостави това, което търся.
Виктория Димова, посетител: Информацията, която научих от различните фирми, е впечатляваща, че в България има шанс за развитие на младите хора.

Гостите на изложението имаха възможност да научат за икономическа ситуация и пазара на труда у нас.

Зорница Русинова - заместник-министър на труда и социалната политика: Голям оптимист съм, че всички тези младежи, които идват днес да чуят каква е ситуацията на пазара на труда, какви са конкретните възможности за стажове и за работа, не само ще чуят, но и ще се върнат в България и ще получат днес оферта за стаж или оферта за работно място.

На 11 май третото от общо четири планирани за тази година изложения ще се проведе в Мюнхен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Златен медал за ансамбъла ни на Световната купа в София
Златен медал за ансамбъла ни на Световната купа в София
Как една от най-западналите зони в Лисабон стана пример на модернизацията?
Как една от най-западналите зони в Лисабон стана пример на модернизацията?