НОВИНИ

В някои области има закъснение за председателството на България на Съвета на ЕС

Препотвърждаваме политическата воля, че Председателството на Съвета на ЕС от България е приоритет на управлението, че гарантираме приемственост при един много по-добър диалог между институциите. До края на деня на страницата на българското председателство ще бъде качена цялата информация и областите, където има закъснения и мерките, които са предприети то да бъде преодоляно, каза вицепремиерът Деница Златева, след заседанието на кабинета.

области закъснение председателството българия съвета
bnt avatar logo
от БНТ
14:58, 15.02.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Очерта се недостатъчна координация между ведомствата по подготовката на Председателството. Например по темата "Сигурност" е имало неизяснени въпроси от два - три месеца. До края на седмицата се очаква всички въпроси да бъдат решени от МВР, НСО и другите институции, така че да започнат основният ремонт в НДК, каза Деница Златева.

Известно закъснение има при изработването на бъдещата Комуникационна стратегия и по културната програма. Не на последно място е и финансовото обезпечаване на всички дейности по Председателството. Имам уверенията на министъра на финансите, че до две седмици ще внесем на заседание на кабинета актуализираната план-сметка за 2017 година. За тази и следващата година има разчетени по 50 милиона лева по тази тема, припомни Златева.

Няма смени на експерти, работещи по българското председателство, напротив - предстоят още няколко служители да бъдат определени за ръководители на работни групи в България и 80 души да бъдат командировани в Брюксел по време на Председателството, ще има и други назначения, посочи вицепремиерът.

Очаква се през март да бъдат одобрени приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС, каза още Златева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заплатите на учителите се запазват
Заплатите на учителите се запазват
Тежка верижна катастрофа в Унгария, има пострадали българи
Тежка верижна катастрофа в Унгария, има пострадали българи