НОВИНИ

В Пловдив започна Международният фолклорен фестивал

22-ро издание на Международния фолклорен фестивал започна тази вечер в Пловдив. В рамките на пет дни участници от шест държави ще представят пред пловдивчани и гостите на града спецификата и красотата на своя фолклор. Началото беше дадено с пъстро дефиле по главната улица на града.

bnt avatar logo
от Антоанета Чакандракова
22:06, 01.08.2016
Чете се за: 00:33 мин.
Още
пловдив започна международният фолклорен фестивал

Над 200 участници от осем фолклорни музикални и танцови танцови състави взимат участие в тазгодишния фестивал. Своя фолклор ще покажат гърци, италианци, румънци, сърби, унгарци, мексиканци и две български трупи.

Никола Попов - участник от Сърбия: "Обикновено нашият ансамбъл играе различни танци от почти всички краища на Сърбия, но тъй като нашият град Панчево е в Белградска област първо ще започнем с един танц, който е от централна Сърбия, а другите дни ще представим чобанско надиграване".

Най-атрактивни сред участниците са представителите от Мексико. По време на концертите ще играят с два вида костюми.

Норис - участничка от Мексико: "Този костюм е повече от испанската култура. По официален е, типична дантела. А този се казва ранчеро, той е по-ежедневно облекло".

Съставите ще дефилират всяка вечер по Главната улица на града, а след това ще изнасят концерти на площада пред общината. До петък всяка вечер ще показват своите умения и на сцената на Античния театър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Недоволство срещу нов директор в гимназия в Силистра
Недоволство срещу нов директор в гимназия в Силистра
ДРУГИТЕ НОВИНИ: Край на игрите на тронове и магьосници
ДРУГИТЕ НОВИНИ: Край на игрите на тронове и магьосници