НОВИНИ

В понеделник представят мащабен видеоклип, вдъхновен от Imperia Online

В понеделник ще бъде премиерата на най-мащабния музикален видеоклип, сниман у нас. Уникалното е, че той е вдъхновен от популярна в целия свят видеоигра - Imperia Online. В клипа участват над 140 души, сред които професионални каскадьори, а песента е изпълнена от Георги Бенчев. Николай Минков облече сценичен костюм и се срещна със създателите и вдъхновителите на песента и видеото към нея.

Николай Минков
от Николай Минков
17:46, 23.06.2017
Чете се за: 01:10 мин.
Още

Идеята се заражда през 2015 г. Две години по-късно вече е факт първият български музикален видеоклип, направен по компютърна игра, дело на българска компания, която има над 40 млн. регистрирани потребители в целия свят.

Георги Бенчев - музикален изпълнител: "Идеята за този клип се зароди преди много много време. Инспирирани сме изцяло от играта. Играехме тази игра, заедно с всичките ми приятели. Ставахме под часовник. И това се случваше преди повече от 10 години. Играехме я тая игра, брутално. И за съм зарибен от нея.
Доброслав Димитров - съосновател на софтуерна компания: "Жоро дойде при мен и каза - ще направим нещо много яко. Ще ни подкрепите ли? Аз съм като цяло фен на нови идеи и решихме, дайте да видим какво ще стане в крайна сметка. Защо да не опитаме"?
Георги Бенчев - музикален изпълнител: "Режисьор на видеото е Евгения Косева. За нея това е дебют като режисьор. С нея сме дългогодишни приятели. Между другото Евгения Косева също играеше тази игра в зората. Видеото отне 7 снимачни дни. Три локации. Снимахме над Костенец, снимахме над Сливница, снимахме в киноцентър "Бояна". Масовката е огромна. Нещо, което също никой не е правил във видеоклип. Имаме над 130-140 човека масовка. Песента е в епик стил. Музиката на видеото е писана от Христо Христов, който всъщност е автор на много произведения, които всъщност са саундтракът на играта.
Димитър Димитров - автор на текста на клипа: "Защо кръстих песента "Сила и чест"? Посланието на текста е, че идеали като саможертвата, като етиката, като взаимопомощта, те са изключително важни и днес, когато много често ги забравяме.
Доброслав Димитров - съосновател на софтуерна компания: "Песента ще бъде субтитрирана на всички езици, които поддържаме. Те са над 30 и ще достигнем буквално до целия свят. Ние сме амбициозни хора и винаги сме били. И никога не сме се страхували да мечтаем мащабно. И в случая с този клип се показа. Това е най мащабния клип, сниман в България. И всичко стана на ентусиазъм.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов след срещата на върха:Председателството ни ще решава най-тежките въпроси
Борисов след срещата на върха:Председателството ни ще решава най-тежките въпроси
Жители на Перник протестират против незаконен добив на въглища
Жители на Перник протестират против незаконен добив на въглища