САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

В последния работен ден на НС: Коментари на словото на Ахмед Доган

Последен работен ден на депутатите за тази календарна година. Те избраха членове на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства. И днешният ден не мина без спорове в пленарната зала.

Надежда Василева
от Надежда Василева
12:22, 21.12.2018
Чете се за: 01:06 мин.
У нас

Заседанието на депутатите тази сутрин започна с 15 минути закъснение, след като успяха да съберат кворум от втори опит. В кулоарите на парламента коментари предизвика новогодишното слово на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, което беше разпространено снощи. В него той казва, че в момента не са необходими предсрочни избори, но е необходимо програмно управление.

Управляващите коментираха, че правителството има достатъчна обществена и политическа подкрепа, за да продължи да работи. От ляво обаче отново се обявиха за предсрочни парламентарни избори.

Според Корнелия Нинова, Ахмед Доган правилно е дефинирал болежките, но предлага грешно лечение.


Цветан Цветанов - председател на ПГ на ГЕРБ: Това, което Доган казва е, че днес страната не се нуждае от предсрочни избори. А що се касае до програмен кабинет, смятам, че към настоящия момент имаме парламентарно мнозинство. Знаете, че в не малка част от законопроекти, които не са част от управленската програма и не са в коалиционното споразумение, ние получаваме парламентарна подкрепа и от опозицията, което доказва действително национално отговорно поведение на някои от парламентарните групи независимо, че са в опозиция.

Корнелия Нинова - председател на ПГ на "БСП за България": Предложението за програмно правителство, зад което да застанат или в което да участват всички представени в парламента партии, за нас е невъзможна формула. За нас този парламент е изчерпан и изходът е предсрочни избори, нов кредит на доверие от обществото след такива избори и действия напред.

Валери Симеонов - ПГ "Обединени патриоти": Стига такива глупости. Какъв програмен кабинет. Държавата си има кабинет. От къде на къде ще развиваме някакви такива фантастични хипотези.
;

В пленарната зала депутатите продължават гласуването на текстовете от Закона за вероизповеданията. Имаше и спорове в залата за финансирането на вероизповеданията. А по-рано депутатите решиха да бъде създаден регистър на молитвените домове, храмовете и манастирите. Също така забраниха технически устройства за усилването на звука от храмовете, освен в случаите на тържества и чествания. А в същото време пред сградата на парламента се събра поредния протест срещу текстове от Закона за вероизповеданията.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Бейби бум отчетоха в пловдивските болници
Бейби бум отчетоха в пловдивските болници
На път за празниците: Над 300 000 автомобила напускат столицата
На път за празниците: Над 300 000 автомобила напускат столицата