Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Валери Симеонов: България ще продължи да подкрепя страните от Западните Балкани

България ще продължи да подкрепя страните от Западните Балкани по пътя им към Европейския съюз, заяви в Будапеща заместник министър-председателят Валери Симеонов, съобщи пресслужбата на Министерския съвет на Република България.

от БТА
12:04, 26.01.2018
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
валери симеонов българия продължи подкрепя страните западните балкани

Симеонов приветства в базиликата "Свети Стефан" в унгарската столица гостите на концерта в изпълнение на камерен оркестър "Софийски солисти" по повод откриване на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. В словото си вицепремиерът отбеляза хилядолетната история на българската държава, успяла да съхрани и развие до днешните им измерения европейската култура, ценности и постижения като създаването на славянската писменост от светите братя Кирил и Методий.

Валери Симеонов посочи, че вече 11 години България е предвидим и надежден европейски партньор, който аргументирано и конструктивно отстоява своите интереси. Изказването постави основен акцент и върху подкрепата, която България ще продължи да дава на страните от Западните Балкани в техните усилия да изпълнят критериите за членство в Европейския съюз. България се е доказала и ще продължи да се доказва като добър и загрижен съсед в един все още нестабилен регион, чиято стабилност, просперитет и принадлежност към европейските ценности пряко касае сигурността и благоденствието на Европа и на всеки европейски гражданин.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Очаква се окончателното решение на ВКС за убийството на художника Цветомир
Очаква се окончателното решение на ВКС за убийството на художника Цветомир
Здравната каса в Русе проверява 3 сигнала срещу лични лекари
Здравната каса в Русе проверява 3 сигнала срещу лични лекари