НОВИНИ

Валери Симеонов препоръчва да няма резки движения по отношение на Македония

Потушаването на напрежението в друга държава не е работа на България, коментира пред журналисти в парламента съпредседателят на ПГ на Обединените патриоти Валери Симеонов. Той предупреди, че трябва да бъдем много внимателни и да преценяваме всеки свой дипломатически ход. Но във всеки случай не резки движения, категоричен е представителят на националистическата коалиция.

bnt avatar logo
от БТА
11:49, 28.04.2017
Чете се за: 00:44 мин.
У нас
валери симеонов препоръчва резки движения отношение македония

Симеонов смята, че решаването на парламентарния проблем там, е работа на македонската държава. Според него става въпрос за противопоставяне на политическа основа, което прераства в етническо.

Аз съм категорично за запазване на териториалната цялост и бързото решаване на този въпрос, но лично съм скептичен за подобен бърз вариант, прогнозира политикът. На въпрос дали има външна намеса, довела до случващото се в скупщината, той отговори, че сме свидетели на по-активна външна политика на албанската държава. Да не кажа леко агресивна, добави Симеонов. Според него не трябва да се допуска пряка намеса на Албания чрез инструкции и въздействие върху албанското малцинство в Македония, това трябва да се контролира, вкл. Европа трябва да е нащрек.

По думите на националиста у нас ситуацията е коренно различна и няма опасност да се повтори македонският вариант. Защото етносите в голяма степен са приобщени,има нормален диалог, обясни съпредседателят на ПГ на Обединените патриоти. Партии като ДПС и ДОСТ пречат на естествената цялост на обществото и ние винаги сме били против тяхното участие в управлението и политиката, припомни Валери Симеонов. По думите му, тези две формации носят у себе си риска от разпалване на междуетнически конфликти.

Симеонов каза още, че тепърва, вероятно през почивните дни, далеч от медиите, ще работят с ГЕРБ по номинациите за министерски постове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП предложи НС да излезе с обща декларация за събитията в Македония
БСП предложи НС да излезе с обща декларация за събитията в Македония
Предотвратен терористичен заговор във Великобритания
Предотвратен терористичен заговор във Великобритания