НОВИНИ

Валери Симеонов ще съди вестник за изопачаване на думите му

На извънреден брифинг в Бургас вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че ще съди вестника, който бил изопачил думите му за "майтапчийски снимки" от Бухенвалд. Темата имаше продължение и в Народното събрание. Председателят на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов се извини за ситуацията, Симеонов обаче го уверил, че не е цитиран коректно. Симеонов няма да подаде оставка, освен ако не му бъде поискана от ГЕРБ или Обединените патриоти.

Вера Александрова
от Вера Александрова
12:04, 18.05.2017
Чете се за: 01:13 мин.
У нас
Валери Симеонов-вицепремиер: "Никога, по никакъв начин не съм произнасял думите, които са изнесени в това издание, в заглавие, че съм правил майтапчийски снимки в Бухенвалд. Бил съм в Бухенвалд, не мисля че може да има човек, който да е бил там и да прави каквито и да било форми на шега или подигравка. Всичко това е изопачено и искам да го заявя на всички вас, че всъщност става дума за една атака срещу правителството и нищо повече. Трудно могат да ме вкарат в какъвто и да било антисемитски сценарий, мисля че моята биография го доказва. Да не говоря, че имам и други, дълбоко лични причини, които част от вас знаят."

Думите на Симеонов относно снимките в Бухенвалд, които според него са изопачени, предизвикаха отзвук в парламента.

Александър Симов - ПГ на "БСП за България": "Продължавам да смятам, че това е жизнена необходимост, за да спасим нормалния политически живот в България. Валери Симеонов трябва да бъде отстранен от кабинета, както всеки човек, който си позволи да си направи шега с жертвите на фашизма."
Хамид Хамид - ПГ на ДПС: "Всички трябва да си подадат оставка, не само Валери Симеонов. Отстраняването на един зам.-министър не може да замаже скандала. Настояваме за незабавно отстраняване на крайните националисти въобще от властта и от тази коалиция, която изкарва България от Европа."
Веселин Марешки - председател на ПГ на ВОЛЯ: "Оставката на Симеонов трябва да я поиска този, който го е назначил. Още при сформирането на правителството предупредихме, че ще е трудно и аз гласувах против състава. Това е много тежък компромис с имената и се вижда, че още втората седмица създава големи проблеми и на правителството и на държавата."
Искрен Веселинов - ПГ на Обединени патриоти: "Не виждам защо е това фокусиране, ако не е организирано - върху думи, които може да не са добър тон, но не са защита на фашизма или нещо подобно. Г-н Симеонов е известен с по-особеното си чувства за хумор. Може би трябва да се съобразява с новата позиция, при която нещата се гледат доста по-критично, когато са казани от вицепремиер."
Цветан Цветанов - председател на ПГ на ГЕРБ: "Доколкото съм информиран Валери Симеонов е направил коментар в Бургас, той твърди, че подобни думи не е казвал. Ние сме заявили принципната си позиция - подобни снимки и изказвания няма да търпим."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
И шеф на дирекция се раздели с поста си заради неприемлива снимка
И шеф на дирекция се раздели с поста си заради неприемлива снимка
Новото френско правителство се събира днес на първото си заседание
Новото френско правителство се събира днес на първото си заседание