НОВИНИ

Валери Симеонов: Снощи държавата влезе в ролята си

В коментар в профила си във фейсбук вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че при проверката на известното заведение в Слънчев бряг „Бедрум“ държавата е влязла в регулаторната си роля, като е иззела озвучителната техника, с която се нарушава тишината в курорта, както и че са издадени множество актове за финансови, данъчни и трудови нарушения.

валери симеонов снощи държавата влезе ролята
bnt avatar logo
от БНТ
14:33, 13.08.2017
Чете се за: 01:14 мин.
У нас

В коментара си вицепремиерът напомни, че според наредбите в община Несебър е забранено озвучаването на открити заведения след 24 ч., каквото е „Бедрум“, което беше проверено от него и органите на реда снощи. Той отбеляза, че е иззета техниката и от заведението „Оксижен“, където по-предишната нощ също беше отнета техника, а диджеят беше временно задържан.

Същият по-късно се оплака от неправомерно отнемане на личната му техника.

;

Вицепремиерът обяви, че контролът над заведенията по цялото Черноморие ще се извършва всяка нощ.

Валери Симеонов, вицепремиер (без редакция): Контролът на държавата върху заведенията и другите търговски обекти в Слънчев бряг и Черноморието ще стане еженощен до края на сезона. Крайно време е туристическите дейности в България да влязат в рамките на закона, а след началото на следващата пленарна сесия на Народното събрание, да прокараме подготвените промени в законодателството, които да спрат терора на тарикатите над нормалните хора.
;;

Целия коментар на Валери Симеонов може да прочетете по-долу:

;

По-рано днес в социалните мрежи беше разпространено видео от проверката на Валери Симеонов и органите на реда „Бедрум“, която предизвика остра реакция от посетителите на заведението. Чуваха се и неприлични реплики.

;

Пресцентърът на МВР потвърди за акцията:

И тази нощ продължиха съвместните действия между институции в увеселителни заведения в Слънчев бряг. Системните проверки, целящи спазване на законовите изисквания в търговските обекти, са част от работата на Междуведомствения координационен център.

При поредната съвместна проверка между институциите - част от Междуведомствения координационен център, създаден през миналата година в Бургаския регион, са проверени три нощни клуба в курортен комплекс Слънчев бряг. И в трите посетени увеселителни обекта са установени нарушения и са съставени актове по Наредбата на община Несебър, полицейски разпореждания по чл. 64 от ЗМВР и са иззети мишпулт и два лаптопа.

Извършени са проверки и по отношение на финансовата дисциплина, на нерегламентирани храни, на изисквания за пожарната безопасност, на трудови договори и здравни книжки на персонала и други. Действията са осъществени от съвместни екипи на служители от МВР, НАП, Агенция „Митници“, РИОКОС, Агенцията по безопасност на храните и Инспекцията по труда.

След съвместната нощна акция няма последващи нарушения. Усилията на контролните органи за въвеждане на ред и спазване на законите в областта на туризма продължават.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Български гражданин е задържан за трафик на мигранти в Румъния
Български гражданин е задържан за трафик на мигранти в Румъния
16 години от подписването на Охридския рамков договор
16 години от подписването на Охридския рамков договор