НОВИНИ

Ваньо Шарков: Ще спазим решението на КС за здравната реформа

Всичко, което правим в спешната помощ, лечението на онкологичните заболявания, лекарствената политика са части от едно общо цяло. Но първо трябва да се изчете решението на КС и то не само последните две изречения, а в неговата цялост. Това каза в студиото на "Още от деня" заместник-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков.

ваньо шарков спазим решението здравната реформа
bnt avatar logo
от БНТ
18:57, 11.03.2016
Чете се за: 00:25 мин.
Още

По думите му, КС казва нещо много ясно - няма конституционна забрана осигурените лица с по-сериозни заболявания, освен неотложната медицинска помощ да ползват и друг вид медицински дейности с предимство във времето.

"Разделянето на видовете медицинска помощ, заплащани от бюджета на НЗОК е напълно възможно да бъде направено от законодателния орган. Тоест единствения проблем на КС е, че в самия закон не са изброени критериите, а те се уреждат с наредба на МЗ. Това нещо ние ще го спазим - вече сме преработили пакета с медицински дейности, които се заплащат от НЗОК и е на сайта на здравното министерство за публично обсъждане. А в понеделник изтича срока за публичното обсъждане и на промените в закона за здравното осигуряване, където ще бъдат коригирани и тези текстове, така че проблем няма", каза още Шарков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дуалното образование приоритет в професионалното обучение
Дуалното образование приоритет в професионалното обучение
Становище на Бизнес съвета към СЕУ за законопроекта за електронна идентификация
Становище на Бизнес съвета към СЕУ за законопроекта за електронна идентификация