НОВИНИ

Варна – целогодишна туристическа дестинация

Възможно ли е Варна да се превърне в целогодишна дестинация за здравен и спортен туризъм - това обсъждаха специалисти и представители на туристичесния бранш във Варна. На среща по тяхна инициатива беше дискутирана Концепцията за районирането на България и новите възможности за представяне на туристическите продукти в Североизточния регион.

bnt avatar logo
от Нора Бочева
19:30, 11.11.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

90% от туристите идват на нашето Черноморие през юли и август. През останалите месеци трябва да се развиват здравният и спортният туризъм, категорични са специалистите.

Проф. д-р Стоян Маринов – Варненска туристическа камара
„Мога да дам добри примери. Хотел в „Свети Свети Константин и Елена" в договорка с Медицинския университет са организирали здравен център, където целогодишно, най-вече в зимните месеци, могат да посрещат туристи със здравни проблеми. Има обновена и модерна спортна зала, освен това ръководството има идеи за разширяване на тези спортни съоръжения, така че да привличаме спортни състезания в месеците, които са извън главния летен сезон.“

Хотелиерите обаче смятат, че е много трудно Варна да стане целогодишна дестинация.

Тихомир Стратиев – хотелиер
„Защото хотелиерите имат доста големи разходи по отношение на персонал, отопление, които разходи са изключително големи и при един не добре запълнен хотел, разходите и загубите са огромни.“

По линия на спортния туризъм трябва да се търсят контакти със спортни организации в чужбина, да се канят тук, за да се покаже, че разполагаме с модерна база, смятат от бранша.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха издателя на вестник Джумхуриет
Задържаха издателя на вестник "Джумхуриет"
Търсят се доброволци в приюта за малтретирани животни край Варна
Търсят се доброволци в приюта за малтретирани животни край Варна