НОВИНИ

Осмокласник от Варна получи 7 години затвор за убийството на бездомник

Варненски осмокласник получи 7 години затвор за убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост на бездомник, извършено в съучастие с непълнолетен и по хулигански подбуди, съобщиха от прокуратурата във Варна.

осмокласник варна получи години затвор убийството бездомник
bnt avatar logo
от БНТ
15:46, 27.03.2019
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Непълнолетният Денис Ж., беше осъден от състав на Варненския окръжен съд на 7 години лишаване от свобода при общ затворнически режим. Той ще изтърпява ефективната си присъда, след като беше признат за виновен за убийството на бездомник, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост по хулигански подбуди и в съучастие с наказателно неотговорния заради малолетието си Камен.

Тежкото криминално деяние, което потресе Варна заради жестокостта на двамата извършители – 14-годишния Денис и 13-годишния Камен, беше извършено на 20 срещу 21 януари 2018 г. Жертвата е 53-годишният бивш полицай Красимир К., живял като бездомник на пазарчето в кв. „Владиславово“.

Двете момчета пребили от бой мъжа и се гаврили с него, а дейстивията им били снимани от друго дете. Смъртта според съдебномедицинската експертиза настъпила 7 - 8 часа след побоя, продължил около 45 минути.

Законът предвижда за убийство, извършено от непълнолетни, наказание от 3 до 10 години. Постановената присъда на Варненския окръжен съд за Денис е над средния размер. Тя подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата иска отстраняване от длъжност на кмета на Стрелча
Прокуратурата иска отстраняване от длъжност на кмета на Стрелча
Кола и линейка се удариха на Орлов мост, няма пострадали
Кола и линейка се удариха на Орлов мост, няма пострадали