НОВИНИ

Вечният принц и никога крал: Британският принц Чарлз навърши 70 години

Британският принц Чарлз днес навършва 70 години. Макар и да е престолонаследник, той е силно недолюбван от поданиците на Кралицата, които предпочитат след Елизабет II,на трона да седне нейният внук Уилям. За изпълнения с любовни трепети и скандали живот на Чарлз, разказва Джанан Дурал.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
06:48, 14.11.2018
Чете се за: 01:24 мин.
Още

Чарлз Филип Артър Джордж Маунтбатън-Уиндзор, известен като Принц Чарлз. Първородният син на кралица Елизабет Втора се ражда на 14 ноември 48-а година в Бъкингамския дворец. Учи в престижните Тринити Колидж и Кеймбридж, а по-късно служи в Кралския флот.

През 1981 г.,пред погледа на многомилионна телевизионна аудитория Чарлз се жени за лейди Даяна Спенсър. Имат две деца - принцовете Уилям и Хари. Бурният им развод през 1992 г. слуховете, че в основата му стои дългогодишната връзка на Чарлз Камила Паркър Боулс, карат обществото да го намрази. Смъртта на Даяна през 97-а, му дава възможност поне малко да се реабилитира, когато Принцесата на народа е погребана като кралска особа.

Саймън Люис, бивш секретар на Кралица Елизабет: Смъртта на Даяна беше събитие, което завинаги промени британската монархия. Години след трагедията, продължаваше да има отзвук от нея.
;

През 2005 г. с Камила се женят, а тя става херцогиня на Корнуол. Двамата пътуват заедно, докато Чарлз изпълняа ангажиментите, поверени му от Короната.

Саймън Люис, бивш секретар на Кралица Елизабет: Изглеждат много щастливи заедно, изглеждат сякаш се чувстват добре един до друг, а това е много важно, защото животът на монархa е доста самотен. Постоянно се срещаш с хора, но всъщност си сам. Мисля, че Чарлз и Камила успяха да преодолеят периода, в който обществото ги критикуваше заради връзката им.

Запален играч на поло, обича да ловува, обича и да рисува и дори е правил изложби със свои картини. Не е тайна, че харесва скъпите коли и колекционира "Астън Мартин".

Том Боуър, автор на биографичната книга "Принцът бунтар": Той е много упорит, дори бих казал инат. Обича луксозния начин на живот, винаги лети с частен самолет, никога не се вози във влак, ако не е в частен вагон.
;

Чарлз е престолонаследник на Обединеното кралство и още десетина кралства от Общността на нациите. 92-годишната кралица Елизабет Втора, обаче, продължава да управлява монархията. Голяма част от британците не харесват сина ю и предпочитат не той, а синът му Уилям да наследи трона.

Том Боуър, автор на биографичната книга "Принцът бунтар": Ако трябва да съм честен, ние - британците, сме истински щастливци, че той все още не е станал крал и че родителите му Кралица Елизабет и Принц Филип все още са на трона. Убеден съм, че Чарлз ще подкопае образа на короната.

Мнозина си задават въпроса - ще стане ли Чарлз някога крал или завинаги ще остане принцът, който така и не наследи трона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кой е единственият българин, прекосил Тихоокеанския хребетен път?
Кой е единственият българин, прекосил Тихоокеанския хребетен път?
В Пловдив започна ремонт на хълма Бунарджика: Има ли гражданско недоволство?
В Пловдив започна ремонт на хълма Бунарджика: Има ли гражданско недоволство?