НОВИНИ

Венецуела отново остана без електричество

Столицата Каракас и над половината от венецуелските щати отново останаха без ток вчера. Като причина правителството на Венецуела изтъква "електромагнитна атака".

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
07:49, 23.07.2019
Чете се за: 00:29 мин.
По света

Към 16 часа местно време Каракас остава без електричество. Блокиран е трафикът, спира метрото. В социалните мрежи потребители сигнализират, че на тъмно са още 19 щата. Спряло е и излъчването на 24-часовата държавна телевизия.

Според социалистическото правителство на Венецуела поредният срив в електрозахранването се дължи на "електромагнитна атака" срещу националната водноелектрическа система. Не е ясно обаче кой е предприел атаката.

Министърът на комуникациите Хорхе Родригес публикува декларация в социалните медии, в която се казва, че властите работят, за да възстановят възможно най-бързо електроснабдяването. Той призовава за спокойствие и уверява, че са задействани резервни мощности, за да не бъдат засегнати медицинските заведения. Разположени са допълнителни сили за сигурност, за да се гарантира безопасността на хората.

При предишното спиране на тока през март правителството обвини опозицията и Съединените щати за енергийния срив, който лиши милиони хора от течаща вода и телекомуникации.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
77 години от гибелта на Никола Вапцаров
77 години от гибелта на Никола Вапцаров
Обявяват наследника на Тереза Мей
Обявяват наследника на Тереза Мей