НОВИНИ

Веселин Марешки ще си даде сам имунитета, след като изложи фактите

Заместник-председателят на Народното събрание Веселин Марешки ще си даде имунитета, след като изложи фактите пред създадената временна комисия по искането на главния прокурор. Това съобщи той пред журналисти в парламента.

bnt avatar logo
от БТА
10:53, 05.05.2017
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
веселин марешки даде сам имунитета изложи фактите

"Още след първото заседание на комисията, ще си подам имунитета", каза Марешки. По думите му нужни са един-два часа да изясни фактите по обвинението в побой. Всичко се случва пред много свидетели, двама полицаи, всички твърдят, че има само един шамар, няма как да ми говорите за побой, добави Марешки. Той посочи, че не съжалява за шамара, защото е бил вербално нападнат. По думите му, ако някой обижда майката на някой, това е най-нормалното нещо.

"Аз не съм участвал в изборите, за да имам имунитет, но ще използвам ситуацията, за да дам максимална публичност, защото няма да позволя да ме сготвят на тъмно, както се опитват", коментира Марешки.

Той добави, че има максимален интерес този пасквил да свърши възможно най-бързо.

Първото заседание на временната комисия вероятно ще бъде в сряда, каза председателят й Христиан Митев. Той посочи, че към искането на главния прокурор са приложени материали и те ще бъдат изпратени на членовете на комисията да се запознаят с тях. Комисията няма да бъде превърната в трибунал, заяви Митев и добави, че тя трябва да се произнесе не дали има извършено престъпление, а дали да бъде свален имунитетът на Марешки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Едно семейство, отдадено на българската армия
Едно семейство, отдадено на българската армия
Жан-Клод Юнкер изпрати поздравителен адрес на Бойко Борисов
Жан-Клод Юнкер изпрати поздравителен адрес на Бойко Борисов