НОВИНИ

Вицепремиерът Екатерина Захариева разговаря с австрийския вицеканцлер

Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева се срещна с австрийския вицеканцлер и министър на правосъдието Волфганг Брандщетер. Двамата разговаряха в абатството Гьотвайг в рамките на европейския форум във Вахау, на който Захариева е гост-лектор, се посочва в съобщение на МВнР.

вицепремиерът екатерина захариева разговаря австрийския вицеканцлер
bnt avatar logo
от БНТ
14:52, 11.06.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Вицеканцлерът Брандщетер благодари за отличното сътрудничество в областта на правосъдието. "Свършихте огромна работа в съдебната реформа", обърна се той към Захариева и подчерта осезаемото подобряване на условията в местата за лишаване от свобода в България, се допълва в съобщението.

Захариева благодари на Брандщетер за подкрепата, която Австрия оказва на България за присъединяване към Шенген, и го запозна с мерките, които страната ни предприема за охрана на външната граница на Съюза с Турция. В резултат от началото на 2017 се наблюдава устойчиво намаление на миграционния натиск спрямо същия период на миналата година. Опитите за незаконно влизане в страната за първите пет месеца на тази година са с 89 на сто по-малко от предходната, се посочва в съобщението на външното ни министерство.

Захариева информира Брандщетер, че през 2016 г. за трафик на мигранти са осъдени 285 души, а от началото на 2017 година до 31 май т. г. - 129 души. Към момента на българска територия са разположени 137 гост-служители от държави членки на ЕС, 80 от които са разположени на българо-турската граница, а останалите - на българо-сръбската.

Захариева и Брандщетер обсъдиха предстоящите избори в Австрия през октомври, както и програмата на Триото Естония, България и Австрия за Председателството на Съвета на Европейския съюз, се посочва в края на съобщението на МВнР.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близо 37 600 автомобила са преминали  по магистрала Тракия в пика през 2016 г.
Близо 37 600 автомобила са преминали по магистрала "Тракия" в пика през 2016 г.
До 13.00 часа в Трън са гласували 34,13% от гласоподавателите
До 13.00 часа в Трън са гласували 34,13% от гласоподавателите