НОВИНИ

Властите определиха стрелбата в Киев като "подготовка за терористичен акт"

Мъж откри стрелба в центъра на Киев и в продължение на няколко часа заплашваше да взриви мост. Властите определиха нападението като "подготовка за терористичен акт". 42-годишният нападател е задържан. Няма пострадали или ранени при стрелбата.

bnt avatar logo
от БНТ
22:26, 18.09.2019
Чете се за: 00:28 мин.
По света

Около 16 часа местно време е подаден сигнал на полицията, който гласял че мъж слязъл от колата си и започнал да заплашва, че ще детонира множество експлозиви, поставени на моста Метро, както и на няколко правителствени сгради.

Мъжът открил огън по всеки автомобил, който се приближил до него. Четири метро станции в района бяха спрени, поради фалшиви сигнали за поставени бомби.

След 4-часова спецоперация на антитерористичните служби и сапьори, под ръководството на Службата за сигурност на Украйна, нападателят беше задържан.

Самоличността на стрелеца е потвърдена - 42 годишен украински гражданин, роден в Симферопол Крим, който е служил като снайперист във военно поделение близо до Киев.

По думите на украинския вътрешен министър Арсен Аваков, мъжът е предал експлозивите по собствено желание. Мотивите му, обаче, се изясняват. За щастие, няма пострадали или ранени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отпускат 100 милиона евро за Еразъм
Отпускат 100 милиона евро за Еразъм
Излекувани щъркели бяха пуснати на свобода край старозагорското село Опан
Излекувани щъркели бяха пуснати на свобода край старозагорското село Опан