НОВИНИ

Волен Сидеров за 28 години преход: Заедно с мръсната вода изхвърлихме и бебето

Така демонтирахме тоталитарната система, че тя се срути и затрупа всички и заедно с мръсната вода изхвърлихме и бебето, коментира председателят на ПГ на "Обединени патриоти" Волен Сидеров в декларация по повод на историческата дата 10 ноември 1989 г. и 28 години преход. Той си припомни за събитията тогава - как е научил за оставката на държавния глава Тодор Живков, създаването на СДС, големия митинг пред храм-паметника "Александър Невски".

bnt avatar logo
от Източник: БТА
11:10, 10.11.2017
Чете се за: 01:12 мин.
У нас
волен сидеров години преход заедно мръсната вода изхвърлихме бебето

На кръглата маса вождовете на СДС тогава Петко Симеонов и Желю Желев се похвалиха, че са отбили исканията на комунистите да говорим по икономически теми, т.е. ще говорим за петолъчките, за деполитизация и демонтаж на тоталитарната система, каза Волен Сидеров. Наскоро чух от колеги от една парламентарна група, че искат да правят демонтаж на правителството и на националистите, посочи той. "Внимавайте, колеги, защото при демонтажа може да рухне цялата конструкция и да ни затрупа, така стана с демонтажа на тоталитарната система. Така я демонтирахме, че тя се срути и затрупа всички и заедно с мръсната вода изхвърлихме и бебето", коментира Волен Сидеров.

Той посочи, че е имало и добри неща при социализма - добре работеща здравна система, образователна система и дори социални придобивки. Нямаше свобода на словото, нямаше редица други положителни неща, които сега ги има - политически плурализъм, както и свободата да се пътува зад граница, но сега тези свободи са свързани с финансовите възможности на народа, коментира Сидеров. Пълно щастие няма, но въпросът е, че трябваше да направим анализа на това, което се случи през тези години, добави той.

Председателят на ПГ на "Обединени патриоти" отбеляза, че в този преход ни е било внушено отвън, че трябва всичко да се приватизира и държавата е лош стопанин. Сега в това управление правим така да се види, че държавата може да бъде и добър стопанин, само че няма как шест месеца управление на патриоти и ГЕРБ да заместят, да изтрият грешките на 28 години преход, заяви той. По думите му едната от първите грешки на прехода, която трябва да поправим, е да не слушаме толкова много чужди посланици.

Преди броени дни политическият съвет на управляващата коалиция взе решение да направи екип от специалисти, юристи, които да изработят специален закон и поправки в законите, които да дадат възможност да се направи ревизия на приватизацията, посочи още Волен Сидеров. Той отбеляза, че примерите за грабителска приватизация са се натрупали в съзнанието на българите като престъпление, за което няма наказание. Сега управляващата коалиция - ГЕРБ и "Обединени патриоти", стига до извода, че трябва да има санкции за тази приватизация, тогава ще се види откъде тръгва корупцията, добави той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина работникът, пострадал вчера във ВМЗ-Сопот
Почина работникът, пострадал вчера във ВМЗ-Сопот
Отстраниха Валери Жаблянов от трибуната на НС
Отстраниха Валери Жаблянов от трибуната на НС