НОВИНИ

Връчиха наградите "Васа Ганчева" за четвърта година

За четвърта поредна година фондация "Васа Ганчева" раздаде своите награди. Получиха ти четирима талантливи младежи в областта на телевизионната критика, публицистиката на културна тематика и на художествения превод от скандинавски езици.

връчиха наградите васа ганчева четвърта година
bnt avatar logo
от БНТ
21:27, 25.04.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Елизабета Зайкова от предаването "Денят започва с култура" получи наградата "Васа Ганчева" заради своята инициативност и активна работа като репортер. Илия Точев и Стела Джелепова бяха отличени с многобройните си преводи от норвежки автори, а Елена Райнова беше удостоена заради публикуваните си текстове в специализиран сайт за театрално изкуство. Всички победители за 2016 г. получиха грамота и парична награда. След церемонията гостите почетоха паметта на незабравимата Васа Ганчева, която тази година щеше да стане на 70 години.

Елена Райнова - магистър по Културна антропология: "Понякога в стремежа си да благодарим на хората с дългогодишен опит, младите остават донякъде на заден план, докато фондация "Васа Ганчева" се опитва точно по този начин да ни постави под светлината на прожектора, да ни насърчи, да не се отчайваме, да работим за доброто, за по-добрата медийна среда, за по-добрата театрална среда, което е незаменимо".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БГ музикална телевизия
БГ музикална телевизия
От РБ внасят нов проект за промени в Изборния кодекс
От РБ внасят нов проект за промени в Изборния кодекс