Все още е спряно движението на теснолинейката по линията Септември-Добринище

Продължава разчистването на трасето по ЖП линията Якоруда-Белица, където рано тази сутрин влак дерайлира заради паднали скали върху релсите. Няма пострадали, нанесени са само материални щети. Заради инцидента движението на теснолинейките е спряно, а пътниците се извозват с автобуси.

от Антония Сукалинска
16:02, 20.12.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Малко след 6.00 часа тази сутрин 40 тонна скална маса затрупва жп пътя в района на гара Юруково. Секунди след това по трасето минава теснолинейката.

Гошо Къчков, железопътна секция - Пловдив: Като минава возилото, той застъпва пръст, кал, камъни и фактически излиза извън релсите. Там скоростта на движение е 35 километра в час. За пътническия вагон, който е първият, който е зад локомотива, не е дерайлирал.

Във влаковата композиция е имало 30 пътници. Веднага след инцидента са били изведени от вагоните. Някой от тях са извървели километри пеша, за да стигнат до най-близката гара.

Час преди да премине влакът трасето било обходено, но не е имало индикации за свличания на скална маса, казаха от Националната компания „Железопътна инфраструктура" и добавиха, че участъкът не е регистриран като рисково място. Според местните хора, обаче районът е опасен.

На 19 ноември осем души пострадаха, след като влак се блъсна в паднала на релсите скала в Кресненското дефиле, а преди 10 дни бърз влак излезе от релсите между гарите Своге и Реброво в Искърското дефиле.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Австрия ще отбележи второто столетие на песента Тиха нощ
Австрия ще отбележи второто столетие на песента "Тиха нощ"
760 полета са отменени на летище Гетуик заради дронове
760 полета са отменени на летище Гетуик заради дронове