НОВИНИ

ВСС е изпратил предложения за редакция на обсъждания закон за съдебната власт

Висшият съдебен съвет е изпратил предложения за редакция на обсъждания закон за съдебната власт в отговор на вчерашния призив на правосъдния министър към магистратите. В ефира на БНТ Екатерина Захариева настоя ВСС да излезе с конструктивни идеи за предлаганата реформа, след като съветът отказа да съгласува промените в закона. В "Денят започва" двама от членовете на ВСС обясниха защо магистратите не са съгласували проекта на правителството.

всс изпратил предложения редакция обсъждания закон съдебната власт
bnt avatar logo
от БНТ
08:59, 14.06.2016
Чете се за: 00:22 мин.
У нас
Незабрвка Стоева - член на ВСС: Висшия съдебен съвет в тази си част на мнозинството нито имаше за цел да спира, нито да осуетява съдебната реформа. Точно обратното, според мен пълното единодушие, пълната подкрепа на законопроекта би означавало начало на едно общество с елементи на диктатура, според мен.
Калин Калпакчиев - член на ВСС: Общите идеи, които този законопроект развива, според мен са в правилната посока. Те са полезни и ще доведат до промяна в начина, по който се администрира правосъдието, защото те засягат ключовите области, свързани със статуса на съдиите, с достъпа до системата, с качеството на съдиите, които упражняват професията.


Вижте целия разговор в "Денят започва".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парапланерист се приземил в дървета в района на Сопот
Парапланерист се приземил в дървета в района на Сопот
Служители минават под водопад, за да отидат на работа
Служители минават под "водопад", за да отидат на работа