НОВИНИ

Взривиха банкомат в столичния квартал „Редута“, откраднати са 60 000 лв.

Сигналът е подаден малко преди 5.00 часа сутринта от живеещите в кооперация в квартал "Редута". Хората чули взрив. Пристигналите на място полицаи установили, че банкоматът, монтиран на входа на хипермаркет в жилищната сграда, е взривен.

bnt avatar logo
от Альоша Шаламанов
09:15, 08.11.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

От МВР съобщиха за БНТ, че касетите с пари от устройството са взети. Около 60 000 лева са откраднати - пресметнаха от банката.

По неофициална информация устройството е взривено със сгъстен въздух. Живеещи в кооперацията са видели извършителите.

От началото на годината е имало 15 опита за кражби на банкомати. В пет от случаите има откраднати суми. Според експерта по сигурност Румен Ралчев банките са започнали да поставят устройства и на неоживени места, а мерките за охрана са занижени.

Генерал-майор Румен Рaлчев, професионален колеж по охрана и сигурност "Св. Георги Победоносец": Самият факт, че имат възможност някой път по 10-15 минути да работят върху банкомата. Независимо дали тези опити ще завършат с успех или без успех. И да няма никаква електронна аларма, никъде да не излиза, за да може да има реакция. Показва, че има едно понижаване нивото на сигурност на тези банкомати.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тази вечер „В кадър“: Потъналата история на Черно море
Тази вечер „В кадър“: Потъналата история на Черно море
Бил де Блазио спечели втори мандат като кмет на Ню Йорк
Бил де Блазио спечели втори мандат като кмет на Ню Йорк