НОВИНИ

Възстановено е движението при Кресненското дефиле

Възстановено е движението в двете посоки при Кресна, където колоната автомобили беше достигнала почти 10 км. Причината е пътен инцидент снощи около 1.00 часа в началото на Кресна, където лек автoмобил се е врязал в ремaркето на камион. Той се е обърнал и е препречил пътя за преминаващи автомобили. Няма жертви и сериозно пострадали. В болница е шофьорът на лекия автомобил, който е с леки охлузвания, но без опасност за живота. Преди минута беше изтеглен камионът, неговата основна част и ремаркето.

bnt avatar logo
от БНТ
09:13, 13.03.2018 (обновена)
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Тъй като специалистите не са могли да изтеглят камиона по тъмно, се стигна до тези задръстване. Има хора, които са чакали от през нощта, но за щастие движението вече е пуснато.

Карайте внимателно в района на Кресна, защото участникът освен натоварен е мокър и хлъзгав.

;

Пътният инцидент станал около 1 часа тази нощ след Кресненското дефиле. Шофьор на ТИР с румънска регистрация се е опитал да намали скоростта на мокър участък, но поднесъл. В ремаркето на тежкия камион се е ударил лек автомобил. От удара камиона се е завъртял на пътя и е блокирал напълно движението. Изнервени шофьори стояха цяла нощ на пътя, тъй като трасето няма обходен маршрут.

Ще останете ли да изчакате или ще се върнете? Нямаме друг вариант. Ние сме точно в тунела. И аз не знам защо не е отцепен и такива големи машини вътре изчакват.
Кое време е да не могат да извършат това. Поне да пропускат. Поне по двайсе ли коли в едната посока, в другата посока, да могат да си минават. Да няма това задръстване.

Жертви и сериозно пострадали при пътния инцидент няма. В болница с охлузвания е настанен шофьорът на лекия автомобил, той е без опасност за живота. Аварийни екипи изтеглиха катастрофиралите коли от пътя около девет часа тази сутрин и движението беше пуснато. Изтеглянето на опашката от автомобили продължи близо час, като движението в Кресненското дефиле се извършваше бавно и с повишено внимание.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕК и ЕП призоваха държавите-членки за ратификация на Истанбулската конвенция
ЕК и ЕП призоваха държавите-членки за ратификация на Истанбулската конвенция
​Продължава разследването на самолетната катастрофа в Непал
​Продължава разследването на самолетната катастрофа в Непал