Започна кампания за възстановяването на лятното кино във Варна

Във Варна започна кампания за възстановяване на единственото лятно кино в града. В края на юни пожар изпепели апаратната му. Пламъците унищожиха цялата прожекционна техниката за излъчване на най-големия у нас 3D екран на открито. Екипът, който организира прожекциите на открито, призовава всички, които могат да помогнат, да се включат в кампанията, за да има Варна отново своето лятно кино.

от Нора Бочева
18:29, 09.07.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
започна кампания възстановяването лятното кино варна

Единственото лятно кино на Варна се намира в курорта „Св. Константин и Елена". Преди 2 години то беше възстановено от млади ентусиасти, които изтеглиха кредит, за да купят необходимата техника.

Галин Желязков, организатор на кампанията: Всичко изгоря за съжаление. Най-скъпото нещо беше нашата техника, която е киномашината ни, целият звук, ел. таблата, ел. инсталацията - абсолютно всичко е изгоряло.

Сега екипът на лятното кино разчита на приятели да помогнат за разчистването на отломките.

Десислава Георгиева: Всички, които искат да се включат, да помогнат с това, което правим и днес... да спасим киното, за да можем да продължим дейност.

Въпреки инцидента, в киното ще продължат с прожекциите, но с обикновен малък проектор. Екипът се надява на успешна кампания, като със събраните средства ще се купи нова киномашина.

Галин Желязков, организатор на кампанията: Като го почистим, ще трябва да започнем да възстановяваме стените, за да може някой ден, ако имаме киномашина, да я поставим тука на чисто, както си беше преди. Да заработи киното - това е моята мечта!

Първият филм от програмата на лятното кино ще бъде излъчен тази сряда.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Нови мерки за пътната безопасност
Нови мерки за пътната безопасност
Отстранен е антикорупционният прокурор на Румъния
Отстранен е антикорупционният прокурор на Румъния