НОВИНИ

Започна кампания за възстановяването на лятното кино във Варна

Във Варна започна кампания за възстановяване на единственото лятно кино в града. В края на юни пожар изпепели апаратната му. Пламъците унищожиха цялата прожекционна техниката за излъчване на най-големия у нас 3D екран на открито. Екипът, който организира прожекциите на открито, призовава всички, които могат да помогнат, да се включат в кампанията, за да има Варна отново своето лятно кино.

bnt avatar logo
от Нора Бочева
18:29, 09.07.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
започна кампания възстановяването лятното кино варна

Единственото лятно кино на Варна се намира в курорта „Св. Константин и Елена". Преди 2 години то беше възстановено от млади ентусиасти, които изтеглиха кредит, за да купят необходимата техника.

Галин Желязков, организатор на кампанията: Всичко изгоря за съжаление. Най-скъпото нещо беше нашата техника, която е киномашината ни, целият звук, ел. таблата, ел. инсталацията - абсолютно всичко е изгоряло.

Сега екипът на лятното кино разчита на приятели да помогнат за разчистването на отломките.

Десислава Георгиева: Всички, които искат да се включат, да помогнат с това, което правим и днес... да спасим киното, за да можем да продължим дейност.

Въпреки инцидента, в киното ще продължат с прожекциите, но с обикновен малък проектор. Екипът се надява на успешна кампания, като със събраните средства ще се купи нова киномашина.

Галин Желязков, организатор на кампанията: Като го почистим, ще трябва да започнем да възстановяваме стените, за да може някой ден, ако имаме киномашина, да я поставим тука на чисто, както си беше преди. Да заработи киното - това е моята мечта!

Първият филм от програмата на лятното кино ще бъде излъчен тази сряда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови мерки за пътната безопасност
Нови мерки за пътната безопасност
Отстранен е антикорупционният прокурор на Румъния
Отстранен е антикорупционният прокурор на Румъния