НОВИНИ

Явор Нотев: Регистрацията на ДОСТ би била нарушение на Конституцията

Съдебна регистрация на новосформираната партия ДОСТ не трябва да бъде проведена, смята зам.-председателят на Народното събрание и депутат от "Атака" Явор Нотев.

явор нотев регистрацията дост била нарушение конституцията
bnt avatar logo
от БНТ
18:53, 20.04.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
Явор Нотев, депутат от "Атака": Такава регистрация би била в нарушение пряко на конституционните изисквания. Нямам никакво съмнение от момента, в който наблюдавах репортажите от учредителното събрание на партията. Прецених изказванията и на гости и реакцията на всички учредители. Не бих се ангажирал да направя анализ на документите, които задължително съпътстват заявлението за регистрация на тази партия, защото не ги познавам. Но съм убеден, че регистрацията при всички тези съпътстващи обстоятелства би била в нарушение на Конституцията на България.

Относно искането на Патриотичния фронт за тотална забрана за носенето на бурки на обществени места Явор Нотев коментира, че това може да стане с конкретни основания.

Явор Нотев, депутат от "Атака": Става дума за невъзможност да се осъществи една нормална комуникация, да се осъществи изпълнението на задълженията на много институции особено в днешното неспокойно време, без да се знае кой точно стои зад това перде. Имаме конкретни основания, заради които не можем да бъдем обвинени в настроения, почиващи на антирелигиозни убеждения или каквото и да било друго.


Вижте целия запис на разговора в "Още от деня".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кариерен форум ”Планирай бъдещето” в Югозападния университет в Благоевград
Кариерен форум ”Планирай бъдещето” в Югозападния университет в Благоевград
Кабинетът отпусна 15 млн. лв. за борба със заразата по животните в Южна България
Кабинетът отпусна 15 млн. лв. за борба със заразата по животните в Южна България