НОВИНИ

Йордан Цонев, ДПС: За нас е винаги добре да падне това правителство

"За нас е винаги добре да падне това правителство. Много пъти в това студио съм го казвал. Най-малко в него има националисти, те не са хомогенна част от самата коалиция и създават нестабилност". Това каза заместник-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев в предаването "Панорама".

bnt avatar logo
от БНТ
21:45, 17.01.2020
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Той коментира присъединяването на ДПС към вота на недоверие към правителството като добави, че смяна на властта ще има смисъл тогава, когато е ясна посоката.

Йордан Цонев, заместник-председател на парламентарната група на ДПС: Многото кризи, които се получиха в това управление, бяха породени и от коалиционния партньор, и от недостатъчно стабилност, но може би единственият сектор, за който мога да кажа, че нямаше криза през последните 6-7 години, това е финансовият сектор. Той се управлява консервативно, стабилно и както трябва.

Йордан Цонев разграничи три фази на кризите - начална, остра, хронична. Началната фаза е т. нар. "предупредителна", когато има комплекс от симптоми, които показват, че след време ще има криза, поясни той.

Йордан Цонев: В острата фаза на кризите премиерът Борисов се справя добре. Той се намесва там, когато кризата влезе в тази фаза, използва различни инструменти на властта и успява. Дори два пъти е използвал инструмента "оставка". Но успява да овладее кризата и да се справи в по-голямата си част.
Бих казал, че най-трудно политиците се справяме с кризите в началната фаза.

Целия разговор вижте във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ТЕЦ Бобов дол: ​При нас няма наличие на опасни отпадъци
ТЕЦ "Бобов дол": ​При нас няма наличие на опасни отпадъци
Крум Зарков: Левицата бележи растеж
Крум Зарков: Левицата бележи растеж