НОВИНИ

"За" и "против" Комисията по досиетата - Мартин Димитров срещу Таско Ерменков

В дейността на Комисията по досиетата се получиха много изкривявания, в това число свързани с неспазване на правилата от страна на самата комисия. Имаше случаи, в които за един и същи човек излизаха различни решения - веднъж принадлежал към Държавна сигурност, след това непринедлежал. Наблюдава се абсурдно разширяване на кръга от хора, които се подлагат на проверка. Това заяви Таско Ерменков от БСП в сутрешния блок на БНТ. Затова от левицата ще настояват за закриване на Комисията по досиетата.

против комисията досиетата мартин димитров таско ерменков
bnt avatar logo
от БНТ
08:09, 29.01.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Според Ерменков вече е разрушена цялата агентурна мрежа на България, особено в Арабския свят.

Мартин Димитров от Реформаторския блок опонира, че искането на БСП е заради факта, че комунистическите досиета на военното разузнаване предстои да бъдат отворени. Като втори мотив посочи проверката на новите кредитни милионери, получавали милиони от КТБ, дали са принадлежали към структурите на бившата Държавна сигурност. От РБ предлагат да бъдат проверявани по-широк кръг от хора, според тях това ще помогне да знаем кого избираме за кмет, за общински съветник и др. Димитров каза още, че проверките трябва да бъдат извършвани без съгласието на проверяването, както изисква законът в определени ситуации сега.


;

Таско Ерменков каза още, че се опитват да канализират информацията, за да се направи оценка на информацията не от политици, а от историци. 27 години по-късно да се замеряме с досиета е смешно, заяви депутатът от левицата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радостина, която спечели конкурс на National Geоgrаphic: Ще продължа да снимам
Радостина, която спечели конкурс на National Geоgrаphic: Ще продължа да снимам
Ангел Джамбазки: От учебниците постоянно отпадат важни събития и дати
Ангел Джамбазки: От учебниците постоянно отпадат важни събития и дати