НОВИНИ

Задържаха фалшификатори на медицински документи във Варна

Служители на Икономическа полиция във Варна разкриха престъпна група, която е изработвала и търгувала с фалшиви здравни книжки и медицински свидетелства. За срок от 24 часа са задържани двама мъже и две жени.

bnt avatar logo
от Надежда Сутрева
15:00, 08.09.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

В автомобила на единия от мъжете са открити готови фалшиви здравни документи и печати. При обиск в имоти на задържаните са намерени над 200 неистински печата на лекари, на медицински лаборатории и държавни учреждения, както и над 250 незаконно изготвени документа.

Групата се е занимавала с нелегалния бизнес на територията на цялото Черноморие дълго време. Много от работещите в крайбрежните заведения във Варна отказаха да застанат пред камерата ни, но не скриха, че знаят за незаконния бизнес.

Александър Илиев , барман: Само съм чувал слухове за издаването на фалшивите здравни книжки.
- Как става това?
- С по-ниска цена и без прегледи, без прегледите, които трябва да се извършат.
Пенка Радева, кухненски работник: Ние сме минали всички колеги през лекарския кабинет. Чувала съм такива истории, които ги правят някои доктори, но не познавам такива хора.

От Районната прокуратура във Варна заявиха, че събирането на доказателства по случая продължава. Предстои изготвянето на графологична експертиза, с която трябва да се установи кой е поставял подписите под фалшивите документи. Предстоят и проверки в заведенията за хранене и в търговските обекти. Според закона притежателите на фалшиви здравни документи носят наказателна и административна отговорност, работодателите им - също.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Светлинен спектакъл озари небето над Финландия (ВИДЕО)
Светлинен спектакъл озари небето над Финландия (ВИДЕО)
Горяща платформа с микробуси затвори АМ „Струма“ в посока София
Горяща платформа с микробуси затвори АМ „Струма“ в посока София