НОВИНИ

Разбиха организирана престъпна група за разпространение на наркотици в Сливен

Служители на ГДБОП неутрализираха организирана престъпна група за разпространение на наркотици в Сливен. Операцията е реализирана под ръководството на Специализиранатапрокуратура.

bnt avatar logo
от МВР
12:47, 25.09.2017
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
разбиха организирана престъпна група разпространение наркотици сливен

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на осем участници в организирана престъпна група за производство и разпространение на наркотици в Сливенско. Те са задържани при специализирана операция,
реализирана от служители на ГДБОП на 19 септември т.г. под наблюдението и ръководството на Специализираната прокуратура. Според събраните до момента доказателства групата е действала от януари т.г., като всеки от участниците е имал конкретни функции в дейността.

В хода на извършените процесуално-следствени действия в помещения, автомобили и у самите участници са намерени и иззети различни по вид наркотици, както и прекурсори и вещества, предназначени за производство на амфетамини и други наркотици. Назначена е експертиза, която да установи какви точно са намерените химикали (чийто състав не е установен) и за производството на какви наркотични вещества са предназначени. При претърсванията е намерен и иззет и пистолет със заличени номера.

На 22 септември 2017 г. Специализираният наказателен съд е наложил мярка за неотклонение „задържане под стража" на петима от групата. На един от участниците е наложена мярка „домашен арест", а на останалите двама - „парична гаранция".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Пловдив започва Международният технически панаир
В Пловдив започва Международният технически панаир
Омарът - деликатес номер едно в света
Омарът - деликатес номер едно в света