НОВИНИ

Лилия Геринска не е открита на адреса си, след като беше пусната под гаранция

Юрисконсултът на община "Подуяне" Лилия Геринска не е била открита на постоянния си адрес, след като вчера съдът я освободи срещу парична гаранция от 1000 лева. Разследващи са се опитали да се свържат с нея днес, но не са успели. Пред БНТ адвокатът на обвиняемата заяви, че тя не се укрива и днес е била на консултация в адвокатската кантора. На 16 май антимафиотите от ГДБОП задържаха Геринска, докато получавала сумата от 10 000 лева, за да уреди обществена поръчка на стойност 2 млн. лв.

bnt avatar logo
от БНТ
11:36, 18.05.2018 (обновена)
Чете се за: 00:26 мин.
У нас
лилия геринска открита адреса беше пусната гаранция

Мотивите на съда да я пусне под гаранция са, че сама се грижи за малкото си дете и има чисто съдебно минало. Прокуратурата настояваше за домашен арест и задържане за 72 часа.

Сигналът срещу Лилия Геринска е получен в ГДБОП през август миналата година. От събраните доказателства ставало ясно, че Геринска искала пари от няколко различни дружества, за да им уреди спечелването на обществени поръчки. Тя била председател на комисиите, които оценявали кандидатите и чрез фалшификации на документи и подписи определяла победителя.

За поредната обществена поръчка за 2 млн. лева обещала, че ще бъде спечелена от правилния кандидат. Цената за услугата била 15 000 лв. Капаро от 5 и още 10 000 лева взела вчера малко преди да бъде арестувана.

Шефът на фирмата, спечелила обществената поръчка е основен свидетел по делото и затова не е обвинен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Франция осуети опит за атентат
Франция осуети опит за атентат
Доналд Тръмп отговори на критиките от срещата ЕС-Западни Балкани в София
Доналд Тръмп отговори на критиките от срещата ЕС-Западни Балкани в София