НОВИНИ

Заместник-омбудсманът: Безсмислено е да има такса "клошар"

Институцията на омбудсмана успява там, където другите институции се отказват, каза в първото си телевизионно интервю заместник-омбудсманът Диана Ковачева пред БНТ.Затова гражданите се обръщат към омбудсмана, това е наистина голямо предизвикателство - всяко право е важно, няма значение дали са монополи или например такса клошар, коментира тя.

заместник омбудсманът безсмислено такса клошар
bnt avatar logo
от БНТ
19:09, 28.01.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Относно законопроекта, който предлага такава такса трябва да се намери баланса между екологичните съображения, записани там и положението на лицата, които живеят в крайна бедност, смята Ковачева.

Според нея трябва да се помисли за тези хора, защото очевидно няма как едно такова лице, което рови в кофите да плати глоба между 300 - 1000 лв.

Може да се привлекат в сметопочистването и така тяхната роля да бъде намерена, а не да бъдат санкционирани за това, че са бедни, предложи заместник-омбудсманът.

Кой притежава боклука? На този въпрос дори Ковачева като бивш министър на правосъдието се затрудни да отговори, защото според нея при изхвърлянето ние заявяваме, че се отказваме от него, но всъщност ако решим да се върнем и да си го вземем, но вече е в ръцете на клошар - в тази схватка не е ясно чий е.

Вижте цялото интервю в предаването "Още от деня".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВСС отложи дебата за евродоклада
ВСС отложи дебата за евродоклада
Даниел Вълчев: Никой не може да ни налaга понятия относно нашата история
Даниел Вълчев: Никой не може да ни налaга понятия относно нашата история