НОВИНИ

Гледайте на живо по БНТ2 изслушването на кандидатите за КЗК

Започна изслушването на кандидатите за попълване на състава на КЗК на заседание на икономическата комисия. Можете да го гледате на живо по БНТ2 ТУК

гледайте живо бнт2 изслушването кандидатите кзк
bnt avatar logo
от БНТ
14:03, 22.06.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Според процедурните правила единствената номинация за председател, внесена от ГЕРБ - столичния зам.-кмет Юлия Ненкова ще има 15 минути, за да представи вижданията си пред депутатите.

Другите предложения са Георгица Стоянова (ГЕРБ), Красимир Витанов (СДС), Кирил Дойчинов (предложен от независимия Муса Палев), Анна Янева (БСП), Стамен Гърбелов и Красимир Зафиров (предложени от депутати от БДЦ), Николай Илчев (АБВ), Пламен Киров (ДПС), Георги Ганев (от депутати от Реформаторския блок), Димитър Кюмджиев (предложение на Патриотичния фронт).Те разполагат с 10 минути за изказване, след което депутатите ще зададат въпроси на всички номинирани.

Можете да гледате изслушването на на живо по БНТ2 ТУК

;

Кой ще бъде в новия състав на КЗК ще стане ясно след две седмици, когато ще се проведе гласуване в пленарна зала, каза председателят на комисията Петър Кънев. Той обясни, че при никой от кандидатите не е установена принадлежност към Държавна сигурност, каквото беше и условието за участие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Юнкер няма да се оттегли, ако Великобритания напусне  ЕС
Юнкер няма да се оттегли, ако Великобритания напусне ЕС
Майчин дом се сдоби с нов апарат за следене на недоносени бебета
"Майчин дом" се сдоби с нов апарат за следене на недоносени бебета