НОВИНИ

Започнаха проверки за хранителното натравяне на ученици в Правец

Във връзка с инцидента с хранително натравяне на 37 ученици от Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи в Правец и постъпването им в болница със заповед на министъра на образованието и науката Меглена Кунева е започнала проверка. Това съобщи пресцентърът на МОН.

bnt avatar logo
от БТА
13:06, 23.03.2016 (обновена)
Чете се за: 00:20 мин.
У нас
започнаха проверки хранителното натравяне ученици правец

Проверката е на Министерството на образованието и науката и на Регионалния инспекторат по образованието в регион София за условията на хранене, за годността на храните и за хигиенните условия в столовата на общежитието към гимназията.

Прокуратурата в Ботевград започна проверка, след като ученици от Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи в Правец бяха настанени в две болници в София.

От прокуратурата уточниха, че се прави проверка в училищния стол и са взети проби от продукти и храни, консумирани на 21.03.2016 г. Иззети са документи за произхода на храните. Снемат се обяснения от служители в обектите, както и от пострадалите деца. Предстои изготвяне и представяне на резултатите от микробиологичните изследвания на взетите проби.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тед Кочев получи българска лична карта с адресна регистрация в Пловдив
Тед Кочев получи българска лична карта с адресна регистрация в Пловдив
Брюксел се възстановява постепенно след вчерашните атентати
Брюксел се възстановява постепенно след вчерашните атентати