НОВИНИ

Андре Рийо свири "Моя страна" на първия си концерт в София

Кралят на валса включи и София в натоварената програма на „Йохан Щраус оркестра“. Наш екип беше допуснат на репетицията за първия концерт в „Арена Армеец“.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска оператор Иван Йорданов
20:49, 16.06.2018
7714
Чете се за: 00:44 мин.
Още

Усмихнат, енергичен, с очакване към новата публика - прочутият цигулар и диригент Андре Рийо проследява всички детайли. Със специално внимание към цигулката „Страдивариус“ и с усмивка към музиканти, певци и гости.

За наша гордост, българка е концертмайстор в прочутия оркестър - Кремена Минева. Сега вълнението е по-особено.

Кремена Минева: Разбира се. При всички положениия, енергията е различна, емоцията е различна. Много съм любопитна как ще бъде публиката тази вечер. Вълнувам се и че ще говоря на български език на сцената.
;

Музиката открива нови емоции и нюанси с концертите на Рийо. Енергията на валса ще се пренесе и тук, заедно с Несун дорма, Кармина Борана и магически гласове. Музиканти от 13 националности свирят в оркестъра, но изглеждат като голямо семейство.

Андре сам е създал това. Той има изключително добър нюх за хора, за музика. Той се е обградил с хора, които създават тази атмосфера. И приятелството е много важно, наистина за да има такива взаимоотношения. Това, което е в живота, то се предава и на сцената.

8 огромни ТИР-а пренасят техника, декори, костюми. Чудесата се разкриват на сцената - начело с впечатляващата огромна видеостена, която пренася публиката в различни времена и места.

Ето и голямата изненада - „Моя страна“, с цигулката на Андре Рийо. Ще има и още - в концертите тази вечер и утре.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мотор за хора с увреждания
Мотор за хора с увреждания
Проверка на БНТ: Зъболекари източват Здравната каса
Проверка на БНТ: Зъболекари източват Здравната каса