НОВИНИ

Започва Седмицата на модата в Париж

След като вчера приключи Седмицата на модата в Милано, днес щафетата се поема от Париж, където 9 дни ще се състоят дефилета прет-а-порте за жени за сезона есен/зима 2016-2017 г.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
16:08, 01.03.2016
Чете се за: 00:42 мин.
Още
започва седмицата модата париж

С голям интерес се очаква представянето на колекцията на грузинския дизайнер Демна Гвасалия за модна къща "Баленсиага" след напускането на американеца Александър Уанг. Гвасалия е работил за модна къща "Маржиела" и "Луи Вуитон". Той отговаря също за колекциите на лейбъла "Ветман", който от две години предизвиква сензация с кройки на облекла с огромни размери, вдъхновени от уличната мода.

Модните къщи "Диор", "Ланвен" и "Леонар" също ще покажат свои колекции. В официалната програма са предвидени 92 дефилета, като ще бъдат представени 25 националности.


;

Организаторите на Нюйоркската седмица на модата обмислят възможността за дефилета, ориентирани към потребителя чрез представяне на облекла, които могат да бъдат купени незабавно, а не след 6 месеца.

Първи стъпки в тази насока направиха "Бърбъри" и Том Форд. Френската федерация за мода обаче се противопоставя на виждането "виж сега - купи сега", което застрашава креативността и предлага комерсиална визия за колекциите.

"Все едно да поискаш от дизайнери да проектират онова, което купувачи и потребители очакват", заяви председателят на федерацията Ралф Толедано.

Франсоа-Анри Пино, шеф на групировката Kering, която е собственик на "Гучи", "Ив Сен Лоран", "Александър Маккуин" и "Баленсиага", наскоро прецени, че подобно виждане е отрицание на мечтата, на желанието.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бежанският натиск върху Гърция
Бежанският натиск върху Гърция
ЕС затяга контрола по външните граници
ЕС затяга контрола по външните граници