НОВИНИ

Защитата иска нова експертиза по делото „Хитрино“

С молба към Шуменския окръжен съд за назначаване на нова комплексна експертиза продължи делото за влаковия инцидент в Хитрино от 10 декември 2016 г.

bnt avatar logo
от БГНЕС
14:57, 30.05.2019
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
защитата иска нова експертиза делото хитрино

Има разминавания в експертизите на настъпване на произшествието, обясни пред съда в Шумен адвокат Ивайло Йорданов от защитата на машинистите.

„Има толкова съществени разминавания, че то няма как да бъде туширано, а то изяснява механизма на възникването на взрива, който е изключително важен заради виновността на нашите доверители“, каза Йорданов, цитиран от БНР.

Делото е изяснено от фактическа страна и следва да чуем какво ще каже съдебният състав по твърденията в обвинителния акт, обяви адвокат Николай Димитров, представител на пострадалите в Хитрино.

„Няма какво повече да се изяснява. Другата страна се опитва да прокарва някакви частни, изключително добре платени експертизи, които да оневинят. От настоящото дело са изслушани толкова много експертизи, че считам, че няма какво този процес да продължи със събиране на доказателства“, коментира той.

В случай, че съдът разреши назначаването на нова комплексна експертиза, адвокат Димитров ще представи контраекспертиза, която твърди, че влакът не е бил управляван в последните 15-20 минути преди да навлезе на територията на Хитрино.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БДЖ подарява безплатно пътуване на децата по случай 1 юни
БДЖ подарява безплатно пътуване на децата по случай 1 юни
ВМА с акция „Дари кръв” във Военната академия
ВМА с акция „Дари кръв” във Военната академия