НОВИНИ

За Великденските празници: Засилен трафик по пътя за Гърция в първия почивен ден

Засилен трафик се очаква по главен път Е-79 в посока от Благоевград към Гърция през ГКПП "Кулата", както и по направлението към курортите Банско и Добринище. През целия ден ще има засилено полицейско присъствие.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Станислава Христова
12:13, 06.04.2018
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Повече автомобили на Пътна полиция ще дежурят днес от 10 до 18 часа в района на Кресненското дефиле, където често стават тежки катастрофи с ранени и загинали. Ще се следи освен за спазване на ограниченията по пътя и за агресивни водачи, както и за управление след употреба на алкохол и наркотични вещества.

Повече служители ще работят през празничните дни и на ГКПП "Кулата", от където преминава основният трафик от туристи за Гърция. Очаква се Великденските празници над 25 000 наши сънародници да посрещнат в съседната държава. На пункта има засилени мерки във връзка с избягалите затворници от Софийския централен затвор, но това няма да се отрази на останалата част от потока туристи, увериха от Гранична полиция.


Атанас Георгиев, началник на граничен пункт "Кулата": Броят на служителите от страна на Гранична полиция надвишава броя на работните станции на ГКПП "Промахон", които са 9, така че максимално бързо обработваме и проверяваме пътниците. Ще се проверяват автомобилите в зависимост от оценката на риска, някои ще се проверяват по-задълбочено, но няма да се отрази на пътуващи европейски граждани, които наистина няма нужда да бъдат проверявани по-задълбочено.

От Гранична полиция напомнят родител, който пътува сам с детето си, трябва да носи декларация за разрешението от страна на другия родител детето да пътува зад граница. За да става обработването на документите по-бързо е препоръчително родителите да имат и ксерокопия на декларациите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Куполът на катедралния храм във Варна се нуждае от спешен ремонт
​Куполът на катедралния храм във Варна се нуждае от спешен ремонт
Безплатни автобуси и засилено полицеско присъстие по Великден във Варна
Безплатни автобуси и засилено полицеско присъстие по Великден във Варна